„K+F VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSE PROTEOMILL – LUCERNA ALAPÚ FEHÉRJETERMÉKEKET ÉS EGYÉB NÖVÉNYI TERMÉKEKET ELŐÁLLÍTÓ TERMESZTÉSI ÉS FELDOLGOZÁSI TECHNOLÓGIA, VALAMINT MINTAÜZEM KIALAKÍTÁSA”

A Tedej Zrt. hajdúnánási telephelyén egy új termesztési és feldolgozási technológia és egy mintaüzem kialakítását valósítja meg a Széchenyi 2020 program keretében, amelynek konzorciumi tagként részt vesz az NF Mikrotech Kft. is. A társaságunk a projekt megvalósítására elnyert 56,7 millió forintos vissza nem térítendő támogatást.

Projektünk célja lucerna zöld biomasszájából biotechnológiai kutatás-fejlesztési tevékenység keretében és saját új generációs fehérje kinyerési technológiával 15-55%-os fehérjetartalmú takarmányokat, illetve takarmány alapanyagokat, ipari rostot és egyéb értékesíthető termékeket előállító, teljesen magyar innovációnak tekinthető üzem és agrotechnika kifejlesztése. A technológia felvázolt termelési sebességével kiválthatunk hazánk szójafehérje igényének 50%-ával egyenértékű szójaimportot.

A cél megvalósítása érdekében a társaság megvalósít egy kutatás-fejlesztési projektet, aminek eredményeként kifejlesztésre kerül egy olyan mikrohullámú berendezés, amely a Tedej Zrt telephelyén kialakításra kerülő mintaüzem egy részegységét fogja képezni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az 56,7 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:
Hegedűs Zoltán
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +3656/334737 e-mail címünk: nf-mikrotech@nf-mikrotech.hu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.2.1-15-2017-00051
Tervezett kezdés 2017.08.01, tényleges befejezés: 2022.01.28, Támogatás aránya: 60,5%